English English
  • English English
+36-70-248-1551
Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10 - 18

VIP KÁRTYA

Tovább

FOGFEHÉRÍTÉS

Tekintse meg rövidfilmünket az eljárásról
Tovább

SMILELAND SPA

A Smileland Dental fogfehérítő szalonunkban igénybe veheti az országban egyedülálló, fájdalommentes “SPA” szolgáltatásunkat...
Tovább

GYERMEK FOGÁSZAT

Hozza el gyermekét egy beszélgetésre, hogy az első, kellemes élmények határozzák meg a későbbiekben szükséges kezelések hangulatát...
Tovább

MOTTÓNK

"Mi tudjuk, hogy minden fog végén egy ember van! "

Inlay

 

 

Az inlay vagy onlay név azt a fajta fogtömés típust jelenti, melyet nem a fogorvos alakít ki rögtön a rendelőben, hanem lenyomat alapján a fogtechnikus készíti el. Az így elkészült fogtömés formájú, apró fogpótlás darabka, a rendelőben kerül beragasztásra. Az inlay, vagy betét elsősorban nagyméretű szuvasodások esetén alkalmazható a fogak ellátására.

 

Jobb az inlay mint a tömés ha a fogak fele hiányzik

 

Az inlay megvédi a megmaradt ép fogszöveteket és a fog eredeti formája, kontúrja tökéletesen visszaállítható. A mellette levő fogakkal való érintkezés sokkal pontosabban kialakítható, mint normál fogtömés esetén. A kontaktpont rendszer tökéletes helyreállítása biztosítja, hogy az étel táplálkozáskor ne préselődjön be a fogközökbe, emellett biztosítja a rágóerő megfelelő eloszlását az összes fogon. Biztonságosan rögzíthető és amennyiben műanyagból, vagy porcelánból készül, esztétikai szempontból tökéletes!

 

Típusai


Módosított kerámia

A kerámia inlay nagy előnye, hogy az egyéni fogszínnek és a pontos kidolgozási lehetőségnek köszönhetően abszolút láthatatlan a szájban, elsősorban a hátsó fogak látható részeinek ellátására alkalmas. A kerámia inlay speciális anyaggal kerül rögzítésre, és igazán szép megoldás a fogtömésben.


Porcelán inlay

A betét teljes mértékben porcelánból készül. A módosított kerámia inlayt elsősorban esztétikai szempontból felülmúlja, az eredeti zománctól a megfelelő színválasztás mellett nem lehet megkülönböztetni - amelyet a kitűnő fogorvosi-fogtechnikai munka együttesen eredményez.


Klasszikus arany inlay

A fogorvosok kedvence, hiszen  az összes inlay közül a klasszikus arany inlay széli záródása a legjobb, így ez a legmegbízhatóbb betét. Sajnos nagyon kevés páciens választja ezt, persze érthető módon az igazán magas arany ár miatt.

 

Léteznek további lehetőségek, többek között a "Gradia" vagy a "BelleGlas". Ezekről azonban  a személyes konzultáció közben fogorvosunk tájékoztatni fogja Önt, mint választható alternatívákat.


Ellátó szakorvos:

Dr. Györe Balázs - Dento-alveoláris szájsebész, Fogszakorvos

 

OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést. További információ