English English
  • English English
+36-70-248-1551
Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10 - 18

VIP KÁRTYA

Tovább

FOGFEHÉRÍTÉS

Tekintse meg rövidfilmünket az eljárásról
Tovább

SMILELAND SPA

A Smileland Dental fogfehérítő szalonunkban igénybe veheti az országban egyedülálló, fájdalommentes “SPA” szolgáltatásunkat...
Tovább

GYERMEK FOGÁSZAT

Hozza el gyermekét egy beszélgetésre, hogy az első, kellemes élmények határozzák meg a későbbiekben szükséges kezelések hangulatát...
Tovább

MOTTÓNK

"Mi tudjuk, hogy minden fog végén egy ember van! "

Fogszabályozás


A szép, szabályos  fogazat nem csak egészséget és önbizalmat ad, magabiztosságot is sugároz.


A tökéletes, hibátlan mosoly „megszerzése" ma már bárki számára elérhető a modern fogszabályozás keretein belül. A fogszabályozás célja az esztétikus, szép mosoly létrehozásán túl az, hogy a fogazat megfelelően funkcionáljon, a páciens jól tudjon  beszélni, nyelni, rágni. A fogszabályozás során az állcsontok rendellenes helyzetét fogtorlódásokat, a fogak közti hézagokat a megdőlt fogakat kezeljük, amelyek mind fontos szerepet játszanak a jó harapás és a tiszta beszéd elérésében.


Gyermekkori fogszabályozás

A gyermekeknek 6-7 éves korában már elég maradandó foga a fogszabályozás megkezdéséhez. Az időben elkezdett kezelések nagyon hasznosak lehetnek, mivel így formálható a fogak és a csontok növekedése, fejlődése, helyes iránya. Korrigálhatóak a  rossz szokások (pl. ujjszopás, nyelvlökéses nyelés) miatt kialakult problémák is. A fiatalkori fogszabályozás az egyik kulcsa annak, hogy gyermekünkből egészséges fogazatú és magabiztos felnőtt legyen.

Egyes esetekben szükséges lehet a tejfogak eltávolítása, hogy megelőzzük a fogak torlódását és helyet, előtörési irányt biztosítsunk a maradó fogak számára. Nagy mértékű fogtorlódás esetén a foghúzást követően a megmaradt fogak kicsivel arrébb vándorolnak, és az eltávolított fog helyét elfoglalva csökkentik a torlódás. Gyakran az első kisőrlőket kell eltávolítani. A foghúzást ezután teljes körű fogszabályozás követi.

 

Felnőttkori fogszabályozás

A fogszabályozásnak nincs felső korhatára bármikor életkorban elkezdhető.elkezdhető. A több éve esetenként évtizede fennálló szabálytalanságokat, harapási rendellenességet is rendbe lehet hozni. Az optimális állapot kialakításával fogaink még hosszú ideig bírják az igénybevételt. A fogszabályozás révén fogaink esztétikája is megváltozik, gyakrabban fogunk mosolyogni, ami növeli önbizalom növelő és ezáltal javítja életminőségünket!

 

Fogszabályozó készülékek

A hagyományos fogszabályozás fém vagy porcelán külső fogszabályozó készüléket jelent. Felnőtt korban sem kell lemondani az esztétikus fogsorról: megfelelő készülék segítségével a fogakat sorba lehet állítani.A fogak helyes pozícióba állításával a fogpótlások feltételei megteremthetők, valamint a fogágybetegségben szenvedő páciensek meglazult fogai új helyükön megszilárdíthatóak. Így a felnőttek fogait is lehet kezelni,melyhez minden esztétikai igényt kielégítő porcelán breckettek és fogszínű, szinte láthatatlan teflonnal bevont fogszabályozó ívek állnak rendelkezésre.

A állandó, felragasztott készülékek többféle anyagból készülhetnek: porcelánból, fémből illetve ezek kombinációjából. Rendelőnkben az elérhető legmodernebb készülékeket alkalmazzuk, tehát lehetőség van teljesen átlátszó, szinte láthatatlan fogszabályozók állandó használatára, amelyekkel fesztelenül mosolyoghat a kezelés teljes időtartama alatt is.

A rögzített készülékek elemei a zárak, un. "brekettek" (angolul brace, vagy brackett) ami a fog meghatározott pontján ragasztóval rögzül. A különböző átmérőjű, rugalmasságú és anyagú fogszabályozó íveket használunk és olyan rögzítő elemeket, amelyek az íveket a zárakban tartják. Ezek a rögzítő elemek lehetnek teflonnal bevont, fehér fém drótok vagy pici gumikarikák. A gumikarikák a szivárvány minden színében beszerezhetők és a fiatalok kedvencei. Vannak köztük sötétben foszforeszkáló gumik is.

 


Beslő fogszabályozó készülékek (Linguál technika)

Ez a technika  hagyományos fogszabályozó készülékekhez viszonyítva, a fogív belső oldalán halad, így a viselője és környezete számára gyakorlatilag rejtve marad.

 

A linguál fogszabályozás folyamata:

- Segítségével a megmaradt fogmennyiség megtartható,megmenthető, így elkerüljük a fogak koronával történő ellátását.

- Számítógép rekonstruálja a lehető legjobb helyzetet is, amit az adott anatómiai viszonyok alapján maximálisan el lehet érni (nevezhetjük legideálisabb állapotnak is.).

- Számítógép segítségével meghatározható, hogy milyen fogszabályozó ívekre (a fogakat összekötő drót) van szükség. (méret, alak figyelembevételével). Az ívek működésének mechanizmusát, az ún. memória fém adja, minden fogszabályozónak ez az alapja. A NASA fejlesztette ki. A gyártás során kialakítják az ív alakját, ezután, akármilyen torzióban van, akármilyen irányú erő hat rá, mindig az eredeti alakra törekszik majd. Így abba az irányba rendezi a fogakat is.

- Végül a breckettek is a megfelelő méretben felragasztásra kerülnek.

- A felragasztás után 3-4 hetente aktiválást végzünk. Ellenőrizzük a készülék hatékonyságát, beállítjuk, ívet cserélünk, kontrolláljuk a szájhigéniát, segítünk annak megfelelő elsajátításában, fenntartásában.

A készülék nem igényel hosszabb hordási időt, mint a hagyományos fogszabályozó!
Kivehető fogszabályozó készülékek

Kivehető fogszabályozó készüléket többnyire gyermekkorban alkalmazzák, valamint felnőttkorban egyszerűbb fogelmozdításokra. Ezek a kivehető készülékek egy- egy állcsontra, vagy mindkettőre is készülhetnek.

A készülékekben lehetnek különböző rugók, tágító csavarok a fogak, fogcsoportok, állcsontok mozgatására. A rugók a fogakat többnyire csak dönteni képesek valamilyen irányba. Jellemzően a kivehető készülékek a rögzített fogszabályozást követően viselendő ún. helyfenntartó készülékként. A kivehető készülékek nagy része a fogtechnikai laboratóriumban készül a fogminták alapján. Miután ezek műanyagból vannak a szivárvány minden színében elérhetők, különféle matricákat lehet beléjük tenni, a páciens nevét is bele lehet írni, és a csillámporok különböző árnyalata közül is lehet választani. 

Léteznek olyan előre gyártott kivehető készülékek, amelyek előre elkészítettek, és méret alapján a fogszabályozó szakorvos választja ki azokat.

Ezek egyre nagyobb teret hódítanak a fogszabályozásban és kora gyermekkorban is alkalmazhatóak, ezek a myo-funkcionális trainerek.

A kivehető fogszabályozó készülékek hatékonysága jellemzően függ attól, hogy a páciens naponta mennyi ideig viseli azokat. Ezeket a készülékeket többnyire éjszaka vagy éjszaka és néhány nappali órában kell viselni.Orthocaps

Az Orthocaps, láthatatlan készülék egyedileg a páciens részére legyártott sínekből áll. A sínek átlátszó műanyagból készülnek, ezek segítségével mozgatják a fogakat. A fogszabályzó készülék teljesen átlátszó, nincsenek drótok, ezáltal teljesen esztétikus.

 

 

Érdeklődjön rendelőnkben, fogszabályozó szakorvosunk az Ön igényeinek legmegfelelőbb készüléket fogja ajánlani.

 

Ellátó szakorvos:

 

 

OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést. További információ