English English
  • English English
+36-70-248-1551
Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10 - 18

VIP KÁRTYA

Tovább

FOGFEHÉRÍTÉS

Tekintse meg rövidfilmünket az eljárásról
Tovább

SMILELAND SPA

A Smileland Dental fogfehérítő szalonunkban igénybe veheti az országban egyedülálló, fájdalommentes “SPA” szolgáltatásunkat...
Tovább

GYERMEK FOGÁSZAT

Hozza el gyermekét egy beszélgetésre, hogy az első, kellemes élmények határozzák meg a későbbiekben szükséges kezelések hangulatát...
Tovább

MOTTÓNK

"Mi tudjuk, hogy minden fog végén egy ember van! "

Fogkőeltávolítás dentálhigiénia

 

Mit is jelent és miért fontos a dentálhigiénia?  A tökéletes szájhigiénia nemcsak a fogak épségét vagy esetleges károsodásuk esetén azok restaurációját, illetve szanálását jelenti, hanem a fogakat körülvevő, a szájüregben fellelhető egyéb szövetek (íny, fogágy, nyelv) egészségének megőrzését is.


A leggyakoribb probléma a fogíny különböző eredetű gyulladásos elváltozásai, ami nemcsak a fogakat károsíthatja, hanem a fogakat körülvevő és rögzítő csontozatot, a fogágyat is, sőt egyéb szervi problémák, úgynevezett gócbetegségek kiindulópontja is lehet. Az ínygyulladás leggyakoribb kiváltó oka a fog nyakán, az íny szélen, ill. az ínytasakban kialakuló lepedék, vagy más szóval  ’plakk’ okozza. Nem megfelelő szájhigiénia esetén, ha ez az állapot hosszú időn át fennáll, az  íny, sőt a fogakat rögzítő csontozat sorvadását is okozhatja, ami természetszerűleg együtt jár a fogak meglazulásával, extrém esetben elveszítésével is.

Ez a folyamat azonban a megfelelő fogászati kezeléssel  megállítható, ill. lassítható.


Ultrahangos fogkő-eltávolítás
A fogkő elmeszesedett foglepedék (plakk).  Képződése függ a plakk mennyiségétől, de egyéb individuális tényezőktől (pl. a nyál összetételétől) is. Eltávolítására általában fél-egyévente van szükség. Az ultrahangos fogkő-eltávolítás során a szerkezet leválasztja - a fogzománc  tökéletes épségének megőrzése mellett- a fog felszínére rárakódott fogkövet, lepedéket, elszíneződéseket.


A fogak polírozása, tisztítása
Az hogy a mindennapjainkban megvalósíthassuk tökéletes szájhigiéniánkat, időnként szükség van a fogak polírozására, tisztítására. Sima felületen ugyanis kevésbé tud megtapadni a plakk, így nem keletkezik ínygyulladás és jelentősen visszaszorítható, ill. megállítható a fogkőképződés is.


Ínykezelések
A dentálhigiéniás kezelés utolsó lépése, a megtisztított, polírozo
tt fogfelületeknél az íny különböző oldatokkal való ecsetelése, kezelése. Ezek az oldatok gyulladáscsökkentő (antibakteriális), fertőtlenítő hatásukkal járulnak hozzá a beavatkozás sikeréhez.


Instruálás, motiválás
A rendelőben elvégzett komplett fogtisztítás csupán az első –bár nagyon fontos- lépés a tökéletes szájhigiénia elérésében.  Az eredmény megőrzése érdekében fog- és szájápolási tanácsokat adok pacienseimnek, elmagyarázom az ehhez szükséges módszereket (helyes fogmosási technikák) és eszközöket (elektromos és kézi fogkefék, fogselyem, fogköz-tisztitó, stb.)


Ellátó szakember:

Márkli Mónika - Klinikai fogászati higiénikus

OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést. További információ