English English
  • English English
+36-70-248-1551
Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10 - 18

VIP KÁRTYA

Tovább

FOGFEHÉRÍTÉS

Tekintse meg rövidfilmünket az eljárásról
Tovább

SMILELAND SPA

A Smileland Dental fogfehérítő szalonunkban igénybe veheti az országban egyedülálló, fájdalommentes “SPA” szolgáltatásunkat...
Tovább

GYERMEK FOGÁSZAT

Hozza el gyermekét egy beszélgetésre, hogy az első, kellemes élmények határozzák meg a későbbiekben szükséges kezelések hangulatát...
Tovább

MOTTÓNK

"Mi tudjuk, hogy minden fog végén egy ember van! "

Fogimplantátum

 

 

Fogaink elvesztése, minden esetben komoly traumával jár. A fogpótlás készítéséhez alkalmazott hidakat vagy kivehető protéziseket sokan meglehetősen kényelmetlennek és esztétikailag sem megfelelőnek találják, esetleg életkoruknak nem tartják megfelelőnek. A fogászati implantátum behelyezésével történő fogpótlás nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít. A tökéletes biztonságérzet mellett a fogimplantátum másik előnye, hogy esztétikai hatása is kitűnő, láthatatlan. A fogimplantátum tehát a páciensek életminőségének javítását szolgálja.

 

A fogbeültetés egy speciális, szövetbarát fémből készült műgyökér-beültetését jelent. A fogbeültetéshez használatos műgyökereknek napjainkban már több mint száz típusa ismeretes. Az operáció előtt minden esetben felmérjük pácienseink állapotát, röntgennel pontosan feltérképezzük anatómiai adottságait.

A fogimplantátum behelyezéséhez a megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen. A műtéti területnek minden esetben gyulladás-mentesnek kell lennie, így a beavatkozás előtt el kell látni az esetleges problémákat:
 
- fogágybetegség
- fogkő
- szuvas fog
- fertőzés
 

A gyorsabb gyógyulás érdekében a kezelőorvos a beteg táplálkozási és dohányzási szokásairól is információkat gyűjt.

A fogászati implantátum lehet részleges vagy teljes, a fogbeültetés (vagyis a beépített foggyökerek száma és elhelyezkedése) minden esetben attól függ, hogy hány fogról van szó. Teljes fogsor elkészítéséhez pl. felül nyolc-tíz, alul hat-nyolc műgyökér szükséges, amelyekre az implantáció után 3-4 hónappal kerül majd a külön megtervezett fogazat.

 

Milyen esetekben ajánlható fogászati implantátum?

  • Egy vagy két hiányzó fog esetén (nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására)
  • hátsó, rágó fogak hiánya esetén
  • teljes fogatlanság esetén

 

A fogimplantátum tehát alkalmas a kifejlett fogak pótlására, legyen szó akár egyetlen fog vagy a teljes fogsor hiányáról.

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a titán fogászati implantátum nagymértékben csökkenti a fogágy sorvadását, így célszerű a fogak elvesztése után célszerű minél hamarabb elvégeztetni a beavatkozást. A fogbeültetés alkalmas a balesetben elvesztett, kitört fogak pótlására is.

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, a fogbeültetés nem jelent nagyobb megterhelést a szervezet számára, mint egy egyszerű foghúzás. A fogimplantátum behelyezését követően duzzanat jelentkezhet, fájdalom léphet fel, ami gyógyszerekkel és jeges borogatással kezelhető.


Mitől függ a fogbeültetés sikeressége, kilökődhet-e a fogimplantátum?

Szájhigiéniás szabályok szigorú betartása mellett, az implantátumnak nincs lejárati ideje. A fogászati implantátum ugyan sokkal erősebben kötődik a csonthoz, mint a valódi fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolata sokkal gyengébb. Emiatt a nem megfelelő fog- és szájápolás a beültetett fogak körül nagyobb rombolást képes véghezvinni, mint a szájüreg más részeiben.

Az előírások pontos betartásával a fogimplantátum egy életen át kitarthat.

 

Kinek nem javasolt implantátum behelyezése?

Nem végezhető fogbeültetés fiatal korban (mivel ekkor még az állcsontok fejlődésben vannak), illetve egyes betegségek esetén:

- súlyos vérképzőszervi betegségek

- súlyos cukorbetegség, és az ehhez társuló mikro keringési zavarok

- rákos megbetegedés

- erős dohányzás

- túlzott alkoholfogyasztás

- drogfüggőség

- gyermekeknél az állcsontok növekedésének befejeződése (kb. 14 éves korig) előtt

 

Ellátó szakorvos:

Dr. Györe Balász, dento-alveoláris szájsebész, egyetemi tanársegéd

 

 

OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést. További információ